Polecam oryginalną zupę pomidorową z jarzynami, która wprowadzi urozmaicenie i nowe smaki w Twojej diecie! To sama esencja zdrowia, w której zagości ser kozi. Popularne warzywa zostaną wzbogacone o seler naciowy i botwinę. Będzie kolorowo, smacznie, a nawet odrobinę pikantnie dzięki papryczce chilli.
Przygotuj poniższe składniki, zobacz jak będzie smacznie i kolorowo:
1 puszka pomidorów
1 cukinia średniej wielkości
2 słodkie marchewki
1 kawałek selera naciowego
1 garść szpinaku
1 pęczek botwinki
1 cebula
3 ząbki czosnku
100g fasolki szparagowej
1 mały ziemniak
1 puszka białej fasoli
kilka gałązek świeżego tymianku
gałązka rozmarynu
1 papryczka chilli
sok z jednej cytryny
2 l wywaru warzywnego
2 łyżki koziego sera
sól i pieprz
Zaczynamy gotowanie
Kroimy marchewkę, cukinie, cebulę, ziemniaka, selera naciowego i fasolkę. Siekamy drobno szpinak i botwinę. Na oliwę wrzucić marchewkę, ziemniaka, cebulę, selera i fasolkę szparagową. Podsmażyć chwilę.
Dodać posiekany rozmaryn i posiekane chilli. Zalej bulionem i gotować ok. 10 minut. Dodaj cukinię, sok z cytryny i wyciśnięty czosnek, gotować kolejne 10 minut. Po tym czasie dodaj fasolę z puszki i pomidory, drobno posiekaną botwinę i szpinak. Dopraw listkami tymianku, solą i pieprzem, gotować jeszcze ok. 10-15 minut aż pomidory całkiem się rozpadną. Podawaj posypaną chudym kozim serem.
Tradycyjna porcja zupy pomidorowej 225 kcal, nasza wersja tylko 120 kcal.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz