0,5 kg kiszonej kapusty (nie kwaszonej, czytaj etykietę), 3 jabłka 3 marchewki 1 łyżka oliwy z oliwek, natka pietruszki, szczypiorek lub mała cebulka
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Kapustę posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce. Jabłka pokroić w małą kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki i szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce i doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę
Jeśli kapusta jest dość kwaśna, można dodać więcej jeszcze jedno jabłko lub marchewkę.
Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce i doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę
Jeśli kapusta jest dość kwaśna, można dodać więcej jeszcze jedno jabłko lub marchewkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz