środa, 2 grudnia 2015

Koctail na bakterie, wirusy i grzyby cz II

SKŁADNIKI
2,5 szklanki naturalnego octu jabłkowego
1/4 szklanki posiekanego czosnku 
1/4 szklanka posiekanej cebuli
1 łyżka startego na tarce imbiru
2 łyżki tartego chrzanu (kupiony korzeń świeżo tarty)
Wszystkie składniki włożyć do dużego, szklanego słoja. Zalać całość octem jabłkowym i dokładnie wymieszać. Słoik nakryć gazą i odstawić  na 2 tygodnie w ciemne miejsce, codziennie wstrząsać Po dwóch tygodniach wymieszać i odcedź płyn od pozostałych składników. Powstały płyn jest tą miksturą, która wzmacnia organizm:walczy z grzybami, wirusami i bakteriami. Można ją pić na łyżeczce jak syrop lub tez rozcieńczyć z wodą i popijać codzienne, 

1 komentarz: