piątek, 27 listopada 2015

Koctail na bakterie, wirusy i grzyby cz I

Ten koktajl jest w 100% naturalny mogą go pić dzieci i osoby dorosłe. Dzięki swoim składnikom ma działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne i antygrzybicze.

Oto 7 naturalnych produktów, które tworzą naturalny antybiotyk.

1. Czosnek Czosnek każdy z nas zapewne zna, także jego silne właściwości antybiotyczne. Ponadto czosnek jest świetny naturalnym lekiem na wysokie ciśnienie krwi. Skuteczna dawka to około 4 ząbki czosnku dziennie.
2. Cebula  Kolejny super produkt, na problemy zdrowotne. Główne składniki cebuli takie jak glikozydy, witamina C i enzymy, działają jako silny środek antyseptyczny, poprawiają odporność organizmu i sprawdzają jako środek wykrztuśny przy infekcjach górnych i dróg oddechowych
3. Ocet jabłkowy Naturalnie mętny, jest pełen cennych substancji aktywnych, w tym bakteriobójczych i o działaniu przeciwwirusowym. Ocet jabłkowy to skarbnica witamin, minerałów, enzymów odpowiedzialnych za poprawność reakcji chemicznych i dobrych kwasów w tym jabłkowego i octowego. Pektyny zwarte w occie jabłkowym, regulują ciśnienie krwi i poziom dobrego cholesterolu.
Ocet jabłkowy ma wiele właściwości, które pomagają w leczeniu wielu problem zdrowotnych  w tym ból gardła co więcej, leczy je bardzo skutecznie i to bez żadnych efektów ubocznych.
4 Chrzan Chrzan znany jest jako naturalny, silny antybiotyk. Świeże liście i korzenie chrzanu mają działanie antybakteryjne, wirusowe, grzybicze. Dodanie do potraw chrzanu pobudza wydzielanie soków trawiennych, zwiększa metabolizm, poprawia pracę wątroby i nerek. Pod wpływem tarcia tworzy się olejek gorczyczny, który ma silne właściwości antybiotyczne i anty-grzybicze.
5.Kurkuma Ten żółto-pomarańczowy proszek, ma działanie podobne do silnych leków przeciwzapalnych, ale w przeciwieństwie do nich nie jest toksyczna. Istnieją badania, które wskazują, że jej działanie spowalnia rozwój choroby Alzheimera. Spożywanie kurkumy przynosi doskonałe efekty lecznicze w chorobie jelita drażliwego, wrzodziejącego zapalenia okrężnicy i zapaleniu stawów. Kurkuma poprawia pracę wątroby i zapobiega chorobom serca. Wyszukuje komórki rakowe, modyfikuje ich DNA przez co doprowadza do ich zwalczenia.
6. Imbir Imbir jest też doskonałą przyprawą rozgrzewającą. Dzięki czynnym związkom takim jak: gingerole, szogaol, zingeron rozgrzewa organizm od środka.
 Hamuje działanie kortyzolu. Kortyzol jest nam potrzebny, ale przewlekły stres może spowodować, że poziom tego hormonu będzie za wysoki, wysoki poziom kortyzolu może zwiększyć nadmiar tłuszczu na brzuchu i powodować tycie. Imbir nie ma skutków ubocznych. Imbir w naturalny sposób zwiększa termogenezę i zmniejsza uczucie głodu.
7. Papryczka chili To jedną z bardziej pikantnych przypraw, która nie tylko nadaje pikantny smak potrawom. Jej działanie podnosi tempo metabolizmu, przez co nasz organizm szybciej spala tłuszcz. Chilli pobudza enzymy trawienne i zapobiega wrzodom żołądka. Cayenne obniża też poziom złego cholesterolu we krwi, stężenie trójglicerydów. Zmniejsza powstawanie szkodliwych skrzepów krwi, z których każdy może prowadzić do ataku serca i udaru mózgu. Działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Łagodzi objawy zapalenia stawów i bólu głowy. Wspiera odporność organizmu. Zawiera beta-karoten i wit. A, już dwie łyżeczki pokrywają aż 47% zapotrzebowanie na te składniki.  Spróbuj dodawać chilli do potraw. Te 7 naturalnych produktów, połączonych w jeden odżywczy koktajl, to prawdziwa prozdrowotna bomba, którą warto pić na co dzień.

Jak przyrządzić najsilniejszy koktajl na bakterie, wirusy i grzyby w następnym wpisie

2 komentarze: