wtorek, 17 listopada 2015

Ciasto czekoladowe bez cukru

CIASTO CZEKOLADOWE Z FASOLI - bez cukru

220 g ugotowanej czerwonej fasolki
240 g (3 sztuki) banana bez skórki
125 g (5 łyżek) miodu
30 g (3 łyżki) kakao
100 g (1/2 szklanki) kaszy manny
40 g wiórek kokosowych
2 łyżeczki sody
150 g rodzynek
4 jajka
szczyptę soli
1 tabliczka czekolady gorzkiej 70% kakao
40 g płatków z migdałów lub orzechów woskich
4 łyżki otrębów owsianych

PRZYGOTOWANIE
Czerwoną ugotowaną fasolę zmiksuj z bananem, dodaj: miód, kakao, żółtka, kaszę manną,rodzynki  dodaj sodę i wymieszaj.
Białka z jajek ubij na sztywno, dodaj do pozostałych składników-wymieszaj.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz ok 40 min. Po ostygnięciu polej roztopioną czekoladą , posyp płatkami migdałów albo pokruszonymi orzechami włoskimi


wart.kaloryczna 100g -260 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz