8 kalarepek,
1/2 szklanki ryżu brązowego,
1 jajko,
3 łyżki masła,
sól,
pieprz,
koper.
Kalarepki umyć, wydrążyć miąższ.
Ryż gotować do miękkości, odcedzić.
Dodać jajko, posiekany koper i pokrojony drobno miąższ z kalarepek, masło, sól, pieprz do smaku.
Wymieszać wszystkie składniki bardzo dokładnie. Kalarepki napełnić farszem, wstawić do rondla i podlać lekko osoloną wodą do połowy. Dusić do miękkości.
SMACZNEGO
1/2 szklanki ryżu brązowego,
1 jajko,
3 łyżki masła,
sól,
pieprz,
koper.
Kalarepki umyć, wydrążyć miąższ.
Ryż gotować do miękkości, odcedzić.
Dodać jajko, posiekany koper i pokrojony drobno miąższ z kalarepek, masło, sól, pieprz do smaku.
Wymieszać wszystkie składniki bardzo dokładnie. Kalarepki napełnić farszem, wstawić do rondla i podlać lekko osoloną wodą do połowy. Dusić do miękkości.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz