SAŁATKA Z FASOLĄ
Mała główka sałaty,
100 g gotowanej szynki,
2 jajka na twardo,
pęczek rzodkiewki,
500 g zielonej fasolki,
łyżeczka oliwy z oliwek,
łyżeczka octu winnego,
sól,
pieprz,
świeża bazylia.
Sałatę porwać na kawałki,
wymieszać z pokrojoną w kostkę szynką,
ósemkami jaj na twardo, plastrami rzodkiewki
i odsączoną ugotowaną fasolą.
Oliwę utrzeć z octem, solą, pieprzem do smaku.
Polać sałatkę i posypać obficie posiekaną bazylią.
Smacznego
Mała główka sałaty,
100 g gotowanej szynki,
2 jajka na twardo,
pęczek rzodkiewki,
500 g zielonej fasolki,
łyżeczka oliwy z oliwek,
łyżeczka octu winnego,
sól,
pieprz,
świeża bazylia.
Sałatę porwać na kawałki,
wymieszać z pokrojoną w kostkę szynką,
ósemkami jaj na twardo, plastrami rzodkiewki
i odsączoną ugotowaną fasolą.
Oliwę utrzeć z octem, solą, pieprzem do smaku.
Polać sałatkę i posypać obficie posiekaną bazylią.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz