czwartek, 26 stycznia 2017

13 pokarmów zwanych „dietetycznymi” cz 8

Oto lista 13 pokarmów zwanych „dietetycznymi”, które w rzeczywistości są bardzo niezdrowe. Podzieliłam to na 13 odcinków bo jest tego trochę a jak wiadomo ludzie są niecierpliwi i za długi tekst męczy, dziś 8 odcinek.

8. Przekąski „bezglutenowe”
 Od kiedy społeczeństwo zaczęło się przejmować spożyciem glutenu, do akcji wkroczyli producenci przemysłowi. Wszystkie produkty produkuje się w wersji „bezglutenowej”. To pozwala na wypełnienie całych regałów tzw. produktami „dietetycznymi” i bardzo łatwo omamia. Zasadzki unikną jedynie nieliczni konsumenci, którzy systematycznie czytają pełną listę składników. Osoby bardziej zmęczone po całym tygodniu pracy będą mniej uważać na te małe przekręty. Te produkty bezglutenowe są w równym stopniu przetworzone, poddawane rafinacji i bogate w skrobię jak ich odpowiedniki zawierające gluten. To fakt: świństwo bezglutenowe pozostaje świństwem. Wybieraj raczej produkty, które z natury nie zawierają glutenu: warzywa, owoce, mięso, ryby, jajka itp.

1 komentarz:

  1. Ja odkryłam coś co na pewno jest dobre dla organizmu - wodę z filtra redox fitaqua - ta woda zwalcza w organizmie wolne rodniki a więc zapobiega chorobom i opóźnia starzenie się organizmu.Warto o tym poczytać.

    OdpowiedzUsuń