niedziela, 17 stycznia 2016

Kasza jaglana z warzywami

Jak wiadomo nasze organizmy są zakwaszone, trzeba dostarczać jak najwięcej produktów zasadowych, jednym z nich jest kasza jaglana.
Nie wszyscy lubią jej smak żeby go polepszyć, przed zagotowaniem należy kaszę jaglaną podprażyć na gorącej patelni następnie na jedna porcję kaszy dajemy 2 porcje wody i gotujemy 10-15 minut.
Składniki:
Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
cukinia, brokuł, cebula, marchewka.
 czosnek do smaku, imbir, kurkuma,
 oregano lub inne przyprawy które lubisz 
  • Kroimy marchewkę na małe krążki ( 0,5 cm grubości) , następnie dusimy z odrobiną oleju kokosowego i wody na patelni pod przykryciem. Po około 10 minutach dodajemy pokrojoną cukinię. Następnie  dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i pokrojony lub wyciśnięty czosnek. Dodajemy brokuł podzielony na drobne różyczki i przekrojone pomidorki i następnie dusimy razem z pozostałymi warzywami. ja lubię warzywa al dente, wiec ich nie rozgotowuję Doprawiamy oregano, kurkumą, ewentualnie solą i pieprzem.  Mieszamy warzywa z kaszą jaglaną.
I smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz