POTRAWKA Z MORELAMI
200 g brązowego ryżu,
400 g piersi z indyka,
sól,
pieprz,
200 g cebuli czosnkowej,
400 g pomidorów (mogą być małe),
100 g suszonych moreli,
łyżeczka tłuszczu palmowego,
2-3 łyżeczki curry,
1/2 pęczka szczypiorku.
Zagotować 350 ml wody, wrzucić ryż i gotować 20 min.
Pierś pokroić w paski posolić i popieprzyć.
Pomidory pokroić (duże na ćwiartki, małe na połówki).
Morele drobno pokroić.
Cebulę pokroić w krążki.
Na rozgrzanym tłuszczu palmowym podsmażyć mięso i zdjąć z patelni.
Podsmażyć cebulę, oprószyć lekko curry.
Dodać pomidory, morele, mięso i dusić całość ok. 5-8 minut.
Szczypiorek pokroić i wymieszać z ryżem.
Danie wyłożyć na talerz.
Ryż podawać osobno.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz