Ten koktajl jest w 100% naturalny mogą go pić dzieci i osoby dorosłe. Dzięki swoim składnikom ma działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne i antygrzybicze.
Oto 7
naturalnych produktów,
które tworzą naturalny
antybiotyk.
1.
Czosnek Czosnek
każdy z nas zapewne zna, także jego silne właściwości
antybiotyczne. Ponadto
czosnek jest świetny naturalnym lekiem na wysokie ciśnienie krwi.
Skuteczna dawka to około 4 ząbki czosnku dziennie.
2.
Cebula Kolejny
super produkt, na problemy zdrowotne. Główne składniki cebuli
takie jak glikozydy, witamina C i enzymy, działają jako silny
środek antyseptyczny, poprawiają odporność organizmu i sprawdzają
jako środek wykrztuśny przy infekcjach górnych i dróg
oddechowych
3. Ocet jabłkowy Naturalnie mętny, jest pełen cennych substancji aktywnych, w tym bakteriobójczych i o działaniu przeciwwirusowym. Ocet jabłkowy to skarbnica witamin, minerałów, enzymów odpowiedzialnych za poprawność reakcji chemicznych i dobrych kwasów w tym jabłkowego i octowego. Pektyny zwarte w occie jabłkowym, regulują ciśnienie krwi i poziom dobrego cholesterolu.
Ocet jabłkowy ma wiele właściwości, które pomagają w leczeniu wielu problem zdrowotnych w tym ból gardła co więcej, leczy je bardzo skutecznie i to bez żadnych efektów ubocznych.
Ocet jabłkowy ma wiele właściwości, które pomagają w leczeniu wielu problem zdrowotnych w tym ból gardła co więcej, leczy je bardzo skutecznie i to bez żadnych efektów ubocznych.
4
Chrzan Chrzan
znany jest jako naturalny, silny antybiotyk. Świeże liście i
korzenie chrzanu mają działanie antybakteryjne, wirusowe,
grzybicze. Dodanie do potraw chrzanu pobudza wydzielanie soków
trawiennych, zwiększa metabolizm, poprawia pracę wątroby i nerek.
Pod wpływem tarcia tworzy się olejek gorczyczny, który ma silne
właściwości antybiotyczne i anty-grzybicze.
5.Kurkuma Ten żółto-pomarańczowy proszek, ma działanie podobne do silnych leków przeciwzapalnych, ale w przeciwieństwie do nich nie jest toksyczna. Istnieją badania, które wskazują, że jej działanie spowalnia rozwój choroby Alzheimera. Spożywanie kurkumy przynosi doskonałe efekty lecznicze w chorobie jelita drażliwego, wrzodziejącego zapalenia okrężnicy i zapaleniu stawów. Kurkuma poprawia pracę wątroby i zapobiega chorobom serca. Wyszukuje komórki rakowe, modyfikuje ich DNA przez co doprowadza do ich zwalczenia.
6.
Imbir Imbir
jest też doskonałą przyprawą rozgrzewającą. Dzięki czynnym
związkom takim jak: gingerole, szogaol, zingeron rozgrzewa organizm
od środka.
Hamuje działanie kortyzolu. Kortyzol
jest nam potrzebny, ale przewlekły stres może spowodować, że
poziom tego hormonu będzie za wysoki, wysoki poziom kortyzolu może
zwiększyć nadmiar tłuszczu na brzuchu i powodować tycie. Imbir
nie ma skutków ubocznych. Imbir w naturalny sposób zwiększa
termogenezę i zmniejsza uczucie głodu.
7.
Papryczka chili
To jedną z bardziej pikantnych przypraw, która nie tylko nadaje
pikantny smak potrawom. Jej działanie podnosi tempo metabolizmu,
przez co nasz organizm szybciej spala tłuszcz. Chilli pobudza
enzymy trawienne i zapobiega wrzodom żołądka. Cayenne obniża też
poziom złego cholesterolu we krwi, stężenie
trójglicerydów. Zmniejsza
powstawanie szkodliwych skrzepów krwi, z których każdy może
prowadzić do ataku serca i udaru mózgu. Działa
przeciwzapalnie
i przeciwbólowo. Łagodzi objawy zapalenia stawów i bólu głowy.
Wspiera odporność
organizmu.
Zawiera beta-karoten i wit.
A,
już dwie łyżeczki pokrywają aż 47% zapotrzebowanie na te
składniki. Spróbuj
dodawać chilli do potraw. Te 7 naturalnych produktów,
połączonych w jeden odżywczy koktajl, to prawdziwa
prozdrowotna bomba, którą warto pić na co dzień.
Jak
przyrządzić najsilniejszy koktajl na bakterie, wirusy i grzyby
w następnym wpisie
Dobrze jest to wszystko wiedzieć.
OdpowiedzUsuńWartościowe informacje
OdpowiedzUsuńInformacje zawarte w tym wpisie bardzo mnie zaciekawiły.
OdpowiedzUsuń