Spożywanie więc mleka i jego przetworów zmniejsza zapasy wapnia w kościach,co powoduje osteoporozę i wypadanie zębów.
Ponadto organizm po przekroczeniu możliwości radzenia sobie z zachowaniem odpowiedniej równowagi zasadowo-kwasowej w organiżmie zaczynają się tworzyć substancje,które nie mogą być wydalone,osadzają się w różnych miejscach i prowadzą douszkodzeń,degeneracji tkanek. Artretyzm i dna moczanowa są tego najlepszym przykładem.
Podstawowa różnica pomiędzy mlekiem krowim a kobiecym to wysoka zawartość białka-kazeiny Kazeina to surowiec do produkcji kleju organicznego.
W naszym organiżmie niestrawiona kazeina klei kamienie w nerkach,naczynia krwionośne,powoduje powstawanie guzów w nogach,deformacje palców rąk,a inne niestrawione składniki mleka osiadają w tkankach i ścięgnach pod postacią śluzu.
Mleko krowie jest żródłem powstawania śluzu w organiżmie człowieka od okresu niemowlęctwa do głębokiej starości i jest przyczyną takich chorób jak grypa,przeziębienia,astma,zapalenie oskrzeli.
Prosze połuchać co na temat szkodliwości mleka mówi dr. Walter Weith Jest to 6 filmików po 15min naprawde warto ich posłuchać. Jesli nie masz 1,5gozdz czasu rozłóż to na raty.
Zastanawiające są informacje jakie tu znalazłam.
OdpowiedzUsuńInteresujący wpis
OdpowiedzUsuńTen wpis jest bardzo ciekawy
OdpowiedzUsuń