CIASTO CZEKOLADOWE Z FASOLI - bez cukru
220
g ugotowanej czerwonej fasolki
240
g (3 sztuki) banana bez skórki
125
g (5 łyżek) miodu
30
g (3 łyżki) kakao
100
g (1/2 szklanki) kaszy manny
40
g wiórek kokosowych
2
łyżeczki sody
150
g rodzynek
4 jajka
szczyptę
soli
1 tabliczka czekolady gorzkiej 70% kakao
40
g płatków z migdałów lub orzechów woskich
4 łyżki otrębów owsianych
PRZYGOTOWANIE
Czerwoną ugotowaną
fasolę zmiksuj z bananem, dodaj: miód, kakao, żółtka, kaszę
manną,rodzynki dodaj sodę i wymieszaj.
Białka z jajek ubij na sztywno,
dodaj do pozostałych składników-wymieszaj.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180
stopni i piecz ok 40 min. Po ostygnięciu polej roztopioną czekoladą
, posyp płatkami migdałów albo pokruszonymi orzechami włoskimi
wart.kaloryczna 100g -260 kcal