środa, 27 marca 2013
Mikstury z miodem
Zimą i wiosną często odczuwamy zmęczenie. Wiąże się to z brakiem słońca, niedoborem witamin, mikroelementów
niedotlenieniem, brakiem ruchu itp.Dlatego warto do codziennej diety dodawać łatwe w przygotowaniu mikstury, które mogą poprawić kondycje naszego układu odpornościowego i wzmocnić nasz organizm.
piątek, 15 marca 2013
Muśli na śniadanie
Wielu ludzi potrzebuje solidniejszego posiłku na śniadanie. Zadanie to spełni musli składające się z płatków owsianych, suszonych owoców, orzechów, kiełków z dodatkiem kefiru lub jogurtu naturalnego. {Mleko słodkie, coraz częściej uważane za cichego zabójcę, a wiec nie polecam.} Posiłek ten gwarantuje energię i dobre samopoczucie aż do obiadu.
Specjaliści z Japonii doszli do wniosku, że kefir niezwykle korzystnie wpływa na zdrowie. Hamuje on rozprzestrzenianie się komórek rakowych i pobudza system odpornościowy.
Specjaliści z Japonii doszli do wniosku, że kefir niezwykle korzystnie wpływa na zdrowie. Hamuje on rozprzestrzenianie się komórek rakowych i pobudza system odpornościowy.
niedziela, 10 marca 2013
wtorek, 5 marca 2013
Kiełki
Kiełki na nowo odkryte, jako żywność, która w naturalny sposób zaopatruje organizm w substancje odżywcze i witalne w skoncentrowanej formie. Można je wytwarzać samodzielnie bez specjalnych nakładów finansowych.
Podczas kiełkowania zawarte w nasionach substancje odżywcze przetwarzane są tak, że organizm potrafi je łatwiej przyswoić, a ilość substancji witalnych zwiększ się wielokrotnie. Powoduje to pobudzenie przemiany materii oraz zniknięcie niedoborów, które są tak powszechne. Zarodki są zawsze świeże, smaczne i mogą znakomicie urozmaicić nasz jadłospis. Możemy dodawać je do sałatek i surówek, chleba, mesli. Poddusić lekko, jako jarzynkę, zapiec z serem, dodać do pizzy itp.
Podczas kiełkowania zawarte w nasionach substancje odżywcze przetwarzane są tak, że organizm potrafi je łatwiej przyswoić, a ilość substancji witalnych zwiększ się wielokrotnie. Powoduje to pobudzenie przemiany materii oraz zniknięcie niedoborów, które są tak powszechne. Zarodki są zawsze świeże, smaczne i mogą znakomicie urozmaicić nasz jadłospis. Możemy dodawać je do sałatek i surówek, chleba, mesli. Poddusić lekko, jako jarzynkę, zapiec z serem, dodać do pizzy itp.
Subskrybuj:
Posty (Atom)