czwartek, 22 marca 2012

Makaron z suszonymi pomidorami

Pomidory  ( ze słoiczka , w oliwie) pokroić na niezbyt duże kawałki. Oliwę ze słoiczka rozgrzać na patelni, dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku , mały słoiczek kaparów, sok z połowy cytryny, trochę maggi i spory kieliszek  whisky lub koniaku. Chwilę smażyć i na końcu dodać suszone pomidory. Dusić na małym ogniu aż pomidory zmiękną. Ugotować makaron (togliatelle lub farfalle). Makaron  wymieszać z sosem i posypać startym parmezanem, świeżą bazylią
Produkty:
suszone pomidory w oliwie, czosnek, kapary, cytryna, przyprawa maggi, kieliszek koniaku lub whisky, /można bez/ makaron (najlepiej włoski togliatelle lub farfalle), parmezan /może być inny ser/, świeża bazylia
Ja uwielbiam ta prosta potrawę



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz